Моноспектакълът на Мариус Куркински „Български разкази“ по Ангел Каралийчев е тазгодишният носител на наградата „Чудомир“ от Десетия театрален фестивал „Комедийният хит на сезона“, съобщи Дарик радио.

Той получи престижната статуетка в безалтернативната си оценка от 5,77, дадена му от публиката по време на празниците и включените във фестивала театрални творби. Куркински игра своя моноспектакъл в препълнена зала на 29-ти март. След края му той бе извикван четири пъти на „ бис“.

С обявяването на резултатите от зрителското гласуване приключиха 18-тите „Чудомирови празници“ в Казанлък през 2011.

За разлика от предишни години, тази година в ролята на жури бе самата публика на спектаклите, която попълваше талони с оценка от 2 до 6 след края на всеки спектакъл.

Втора по рейтинг на публиката остана постановката, с която бяха открити празниците „ Детектор на лъжата“, на Пловдивския театър. Представлението получи оценка от 5,73.

5.68 зрителите дадоха на Театър „София“ за „Тримата мускетари“. Спектакълът се игра в последната вечер на Чудомировите празници. Последното място с оценка 5.16 е за Малък градски театър „Зад канала“ с режисирания от Куркински „Балкански синдром“.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: vsekiden.com