Ричи – първото българско куче космонавт е сред най-любопитните атракции на новата програма на Софийския постоянен цирк на сцена. Първото му излитане с ракетата към Космоса е на премиерното представление в събота, 9 април 2011 г. в салона на читалище „Цар Борис Трети” (бившето „Валентин Андреев”), което се намира на ул. Клокотница №29 (до градинката на Централна гара).

„Да живее българският цирк” – това е мотото на спектакъла за сезон Пролет-лято 2011. Организаторите от „Сан прадъкшън” и Столична община – район Сердика са поканили само български циркови артисти да работят в него. При това почти всички участници идват от чужбина.

Известната Фамилия Бузгьови се връща от Турция, за да предложи някои от своите номера – дъщерята Лили ще върти едновременно 25 обръча на кръста си и ще язди красивия кон Джони, а майката Петя ще зарадва най-малките с дресура на пудели, гълъби, холандски петли и едно малко декоративно японско прасенце. Именно Петя Бузгьова ще даде летящ старт на първото българско куче космонавт.

Жонгльорът Дани Димитров – една от звездите на най-големия италиански цирк „Американо” ще покаже за първи път в България уникален илюзионен номер – „Тайната на китайските маски”, който е патент на Китайската национална опера. За части от секундата младият талант ще сменя своите лица.

С престижна награда от цирковия фестивал в Корея се завръща акробатката Леонсия Докузова. Тя се представя с акробатичен етюд във въртящ се обръч и отвесно въже.

Софийският постоянен цирк на сцена ще срещне на живо децата за първи път с още няколко атрактивни животни артисти – щраусът Чарли, ламата Мечо, два питона и игуана. Чарли ще партнира на известния фолкпевец Радо Шоу, който влиза в образа на клоуна, в популярния „Патешкия танц”, а гледката не е за изпускане.

Пирон в програмата е участието на единствения мъж-каучук в Европа Георги Генчев, който е и от петте в света. 21-годишният левент от Бяла излиза на сцената като Тарзан, за да покаже своите невероятни изпълнения. Още един млад талант – 13-годишният Бонимир Аврамов, който направи своя дебют в предишната програма на цирка, отново ще покаже своето майсторство в баланса на цилиндри.

„Сан прадъкшън” продължава социалната си политика и запазва народните цени на билети от 6, 8 и 10 лв. за всяко едно представление, тъй като циркът винаги е бил любимото изкуство на народа. Двучасовите спектакли с антракт са всяка събота и неделя от 11 ч и от 16 ч. За резервация и информация за групови посещения може да се направи на касата на телефон 02 / 931 33 99. В официалният сайт на Софийския постоянен цирк на сцена на адрес www.sofiacircus.com също е на разположение за почитателите на цирка.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook