Канал 3 избра най-светлия християнски празник Великден, за да излъчи пълен запис от официалната церемония-концерт за връчване на „Награда за изкуство Стоян Камбарев“ 2011, която се проведе преди седмица.

В неделната вечер на 24-ти април от 21:00 часа, зрителите ще се насладят на стилно и елитно събитие с участието на едни от най-големите звезди на българската музикална сцена – изящната оперна певица Ина Кънчева, Графа, Миро, Маестро Кристиян Коев и Деси Тенекеджиева, заедно с Калин Вельов и Боби Вълчев.

Водещ на Церемонията е топ-журналистът на Дарик радио Драго Симеонов, който за втора поредна година показа приятелското си и топло отношение към благородната кауза, а акцент в спектакъла е голямата дама на българския театър Татяна Лолова, която отново демонстрира забележителната си актьорска и човешка дарба да увлича и магнетизира публиката.
Младият театрален режисьор Василена Радева спечели Голямата награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев“. Тя получи прекрасната статуетката изработена от Кольо Карамфилов заради разтърсващият си спектакъл „Нордост“, за безкомпромисния си талант и за силната социална и човешка ангажираност на изкуството, което е избрала да прави. Зрителите ще видят неочаквания жест на младата Василена, която подели паричната премия от 3000 лева с останалите четирима номинирани и обра бурните овации на всички присъстващи.

Атрактивни видео-визитки ще представят 5-тимата млади творци: 18-годишния кино-феномен Юлиан Спасов, 17-годишната поетеса Теа Денолюбова, авангардния художник Калоян Илиев – Кокимото, актрисата Елена Димитрова и Василена Радева. Изключително емоционалният спектакъл, премина под знака на спомена за култовия режисьор Стоян Камбарев, споделен от актьорите и приятелите му, които връчваха номинациите под формата на стилни плакети: Валентин Ганев, Чочо Попйорданов, Лили Маравиля, Деян Донков, Снежина Петрова, Съни Сънински.

Председателят на фондацията Деси Тенекеджиева, успя да привлече за идеята на наградата много сериозни личности от обществения и културен елит на България. Благородната кауза на Фондация „Стоян Камбарев” бе подкрепена лично от президента Петър Стоянов, който връчи голямата награда на победителката. Бившият държавен глава се появява много рядко на събития у нас и в този смисъл подкрепата и присъствието му бяха много важни за младите артисти.

Зрителите ще видят и радостта на петимата номинирани, когато разбират за специалната им награда дадена лично от евродепутата Надежда Нейнски, а именно посещението им в Брюксел и в европейския Парламент, където ще покажат проектите си и „ще представят таланта на млада България пред света”.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook