Ученикът на Борис Христов – Петър Коновски и оперна прима сред гостите

Живата легенда на българската литература Антон Дончев направи специална презентация пред журналисти и гости, които присъстваха на премиерата на романа „Махалото“ на талантливата българка Ана Илен в Планет клуб де Лукс. Писателят не скри, че е изчел книгата на един дъх и вярва, че ще се превърне в бестселър, съобщава ВИП Комюникейшън.

На представянето присъстваха още д-р Борислав Кирчев, художникът Николай Янакиев, режисьорът Георги Дунавски, Елен Николов от Института на феномените, ученикът на Борис Христов Петър Коновски, актрисата Ани Михайлова и други.
Оперната прима Татяна Спиридонова поздрави гостите с изпълнение от „Тоска“. Водеща на събитието бе Нина Никол.

,,Махалото“ е последната книга на Ана Илен, издадена през 2010 г., инспирирана от личния й опит като асистентка на известния виолончелист и диригент Мстислав Ростропович. Книгата открехва вратата на един затворен свят – този на спектакъла, въвежда ни зад кулисите му, описва лика на един световно известен артист, както и необикновения образ на неговия импресарио от Монте Карло, ексцентрична личност с трагична съдба, жертва на окултизма и езотериката.

Романът описва образа на един велик артист, прониква във всекидневието му, прави ни съпричастни на неговите спомени от комунистическото минало в СССР, както и свидетели на изключителния успех и почести, с които е обсипан, на скромността и трудолюбието му, разкрива ни негови откровения за изкуството и за живота.

Ана Илен е щастлива и от факта, че вече има предложения от Холивуд за заснемане на книгата по сценарий от нея. Русия също проявяват интерес за филмиране на тази изключителна история.

Припомняме, че Ана Илен e автор и на романа „Всичко ще бъде наред“, публикуван в Хърватия и България през 1991 година, който става бестселер, както и на новелата „Минавайки“, която излиза през 1997 г. в България и Австрия.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook