Френската легенда Силвия Кристел (Sylvia Kristel), която преобърна представите за еротика в киното с култовия „Емануела“, гостува за втори път в България по покана на София Филм Фест 2011. Секссимволът на 70-те днес е на 58-годишна възраст, преживяла е рак на гърлото и с носталгия признава, че вече играе предимно роли на застаряващи дами.

„С Емануела наистина поставихме сексуална революция, но за съжаление, много от хората, които бяха начело, по-късно починаха от СПИН. Времената на хедонизма отдавна отминаха. Самият филм обаче, съвсем не бе толкова скандален, колкото го изкарват днес. Режисьорът Жу Жакин бе човек с вкус, а не вулгарна личност, а и ако трябва да съм честна, в настоящите времена има далеч по-откровени заглавия.

Не смятам, че голотата е нужна с повод или без повод, за предпочитане е да се оставя повече простор на въображението на зрителя. Не е нужно да правите любов пред камерата, достатъчно е да се преструвате“, коментира Силвия Кристел пред „Труд“.

Звездата е категорична, че би повторила избора си, тъй като лентата й е дала възможност по-късно да работи с имена като Роже Вадим и Клод Шаброл. Не крие обаче, че ролята й в „Емануела“ е попречила на личния й живот.

„Създаде огромна дистанция между мен и мъжете. Никой не смееше да се приближи и това логично се отрази на взаимоотношенията ми със силния пол“, разкрива актрисата.
Силвия Кристел е гост на 15-то издание на София Филм Фест, където представи новия си филм „Два слънчеви дни“ (Two Sunny Days) на режисьора Огньен Свиличич (Ognjen Svilicic).
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com