Латиноамериканската поп звезда Шакира е поредната знаменитост, която бе призована от редица организации за човешките права да отмени участията си в Беларус заради настоящата политическа криза в източноевропейската страна, пишат американските медии.

Родената в Колумбия певица отмени концерта си в столицата Минск, като се очаква в най-скоро време примерът й да бъде последван и от Моби и рокаджиите „Дийп Пърпъл“, които също имат участия в града. Активисти за човешките права по-рано призоваха звездите на музикалната индустрия да отменят ангажиментите си в бившата съветска република в знак на протест и да подкрепят стотиците продемократични опозиционери. Наташа Колиада, която е говорителка на НПО „Free Belarus Now“, представляваща интересите на семействата на арестувани поддръжници на опозицията, също така апелира творците да се обявят срещу настоящия президент Александър Лукашенко.

„Призоваваме тези изпълнители да отменят концертите си в Беларус, тъй като всяко тяхно участие ще бъде знак за Лукашенко, че отвличанията, убийствата и мъченията, които извършва КГБ, ще останат ненаказани“, заяви Колиада.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ДНЕС ПЛЮС