Експремиерът Сергей Станишев е на път да смени изцяло амплоато. Бившият министър-председател стана консултант на проекта на продуцентите Ричард Хардинг и Сам Фойър, посветен на драмата на медицинските ни сестри в Либия – „Шестимата от Бенгази“.

Той се срещна с популярните кинаджии, за да сподели личните си преживявания в борбата за спасението на българките, по времето, когато все още бе начело на правителството.
На 14 март продуцентите трябва да се срещнат и с председателя на Парламента Цецка Цачева, а също така се предвижда и да се видят с премиера Бойко Борисов.

Далеч по-емоционална обаче бе срещата с главните действащи лица – медсестрите Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка, Снежана Димитрова и Кристияна Вълчева, както и д-р Здравко Георгиев.

Шестимата си припомниха най-тежките моменти от прекараните години в затвора в Либия, а впоследствие стана ясно, че се очаква филмът да предизвика сериозен интерес в Холивуд, тъй като е по реално обществено събитие от национално значение.

Хардинг и Фойър признаха още, че вече е говорено със сочените за фаворити за главните роли в лентата – Анджелина Джоли и Джефри Ръш, които макар още да не са потвърдили, са положително настроени към свое участие в проекта.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com