Само 6 седмици преди сватбата на британския принц Уилям Кралският дворец е в трескава подготовка за грандиозното и дългоочаквано събитие. След като стана ясно, че бъдещите младоженци са решили след официалната церемония в Уестминстърското абатство да преминат по улиците на Лондон в каляска, всеки ден се провеждат частични репетиции за тази празнична процесия.

Служителите на кралските конюшни все още са в процес на подбор на най-красивите и послушни 5 коня, които ще теглят кралската каляска. С нея Уилям и Кейт ще стигнат до Бъкингамския дворец, поздравявайки по пътя си жителите и гостите на британската столица, събрали се по улиците й на сватбения ден.

От кралския двор уточниха обаче, че каляската на младоженците далеч не е единствената, която се подготвя за големия ден. В процесията ще участват и други по-малки каляски, в които ще се возят гостите на кралската двойка.
Действително е нужна солидна подготовка за процесията. Събитието ще е много шумно и в миналото сме имали случаи, в които конете се подплашват и започват да буйстват. Полагаме всички усилия това да бъде избегнато на сватбата, обяснява Тоби Браун.

Служителите на кралските конюшни подготвят както открити, така и закрити каляски, които ще бъдат използвани в зависимост от метеорологичните условия в сватбения ден 29 април. Независимо от тях обаче по лондонските улици се очаква да излязат десетки хиляди хора.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com