Клоунът на Софийския постоянен цирк на сцена – Мони ще се кипри с нова перука за предстоящите представления. Тя му е подарък за рождения ден, който беше на 8 март 2011, от негова братовчедка. Пак е пънкарска, но този път с допълнителна екстра – свети. Актьорът Момчил Колев, който се превъплащава в образа на комика, ще направи сефтето на новата си американска придобивка още тази събота и неделя в 4-те представления на цирка от 11 ч. и от 16 ч. в читалище „Цар Борис Трети”, което се намира на ул. Клокотница №29 (до градинката на Централна гара). За рождения си ден Мони получи много подаръци – най-вече дрехи, парфюми и златен синджир. Истински подарък от половинката му бе и това, че го е остави да спи до обяд на празника си, тъй като обикновено става много рано. Заради него Лукреция Малеволти, която е шесто поколение актриса от прочутата циркова фамилия, заряза родната Италия преди 2 години, за да се омъжи именно за Момчил Колев. Той също я изненада с подобаващи дарове за 8 март. Когато следобед отишъл в цирка да почерпи колегите си, те решили да му направят номер – да го полеят с вода, за да му върви, обаче той много бързо успял да избяга. Вечерта празнувал тихо и спокойно по семейно му, а негов братовчед го изненадал тогава и с любимата му напитка „Доктор Пепър”. Тя е продукт на „Кока-Кола”, но за съжаление не се намира в България, и роднината му я донесъл чак от Америка за празника. „Много се радвам, че толкова хора се сетиха да ме поздравят – и по телефона, и във фейсбука. Дори двамата ми бащи – единия, който живее с майка ми в САЩ, и другия, който си е в България. А заради 8 март се шегувам, че всички жени празнуват заради мен”, споделя Момчил Колев.
През последната седмица съорганизаторът на Софийския постоянен цирк на сцена – Столична община (район Сердика) заведе повече от 100 деца сираци от различни социални домове в София на представленията. Всички те се зарадваха на изпълненията на рожденика тази седмица Момчил Колев – с двете камили Султан и Емир, с полутежковозните коне Феникс и Макс, върху които той прави с Лукреция Малеволти прочутия номер „Паде дьо” или „Стъпка за двама” – отдавна непоказвам в България, и разбира се с веселите истории на клоуна Мони.
Българското цирково изкуство се възражда и това радва и настоящи, и бивши артисти от бранша. Интересът към постоянния софийски цирк на сцена непрекъснато се увеличава, билетите за спектаклите се продават през цялата седмица на народни цени, а отопленият салон е винаги препълнен. Известни личности си резервират със седмици напред дати, за да доведат децата си. Различни хлапета избират именно в цирка да отпразнуват с приятелите си своите рожденни дни, а накрая остават толкова доволни, че идват по още няколко пъти да гледат представлението. В интернет вече работи и официалният сайт на софийския постоянен цирк на сцена на адрес www.sofiacircus.com.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook