Холивудската звезда Еди Мърфи (Eddie Murphy) ще стане първият носител в историята на наградата за изключителен принос към комедията – The Comedy Icon, която ще му бъде връчена по време на церемонията на новоучредените The Comedy Awards на 26 март.

Шоуто ще бъде излъчено на 10 април от много от каналите на MTV Networks, в това число Comedy Central, Spike, TV Land и VH1. Едни от най-известните комедийни продуценти, сценаристи и актьори от малкия и големия екран – Тина Фей, Джими Фалон, Джон Стюарт, Трейси Морган, Мат Стоун и Трей Паркър (South Park), Клои Мориц, Анди Самбърг и др. ще бъдат сред специалните гости и участници в събитието, а The Roots ще се изявят като шоу бенд.

The Comedy Awards ще бъдат раздавани ежегодно в края на март, а The Comedy Icon ще се присъжда на онези комедианти, чието творчество е оценено като фундаментално за развитието на забавния жанр и вдъхновение за следващите поколения ентъртейнъри. 50-годишният Мърфи има близо 50 филмови продукции зад гърба си и номинация за Оскар за ролята си в мюзикъла Dreamgirls от 2006 г.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com