Световноизвестният американски режисьор Дейвид Линч ще режисира концерт на британските рок легенди „Дюран Дюран“. Шоуто в театър „Mayan Theatre“ в Лос Анджелис ще бъде излъчено на живо и по „Youtube“ на 23 март. Феновете ще бъдат поканени да участват в концерта чрез функцията „Избери своята камера“, и ще могат да качват снимки, които ще бъдат включвани в онлайн колажи.

„Идеята е в реално време да се опитаме да създадем няколко пласта изображения, представящи „Дюран Дюран“ на сцената, един свят на експерименти, и да се надяваме на някои щастливи гафове“, каза Линч.

Кийбордистът на „Дюран Дюран“ Ник Роудс заяви пред „Билборд“, че се надява тази комбинация да доведе до „тайнствени, магически и изненадващи“ резултати.

През дългата си кариера Дейвид Линч изгражда свой характерен и нетрадиционен начин за изобразяване на филмовото повествование, разпознаваем стил от публика и критици по целия свят.
Филмите му, сред които шедьоври като „Синьо Кадифе“, „Туин Пийкс“ и „Диво сърце“, имат многобройни номинации за награда „Оскар“, включително три номинации в категория режисура. Два пъти печели френската филмова награда „Сезар“ в категорията за чуждестранен филм. Филмът „Диво сърце“ (1990) му донася „Златна палма“ от фестивала в Кан. Режисьорът е удостоен и с приза „Златен лъв“ за цялостно творчество от филмовия фестивал във Венеция. През 2002 година френското правителство го удостоява с ордена „Почетен легион“.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com