Пост-апокалиптичният роман на ужасите на Стивън Кинг (Stephen King) – „Сблъсък“, ще бъде адаптиран в широкоекранна продукция на Warner Bros и CBS Films. Публикуван първоначално през 1978 г., Кинг редактира и допълва оригиналния ръкопис на „Сблъсък“ преди романът да бъде издаден повторно през 1990 година.

Четири години по-късно бива адаптиран в шестчасов телевизионен мини-сериал на ABC с Гари Синийз в ролята на Стю Редман и Джеймс Шеридан – в тази на зловещия Рандал Флаг, срещу когото се изправят малцината оцелели след разпространението на смъртоносен вирус, унищожил почти цялото население на Америка, водени от майка Абигейл.

Джордж Ромеро пръв проявява интерес да екранизира бестселъра за голям екран още през 80-те години, но така и не осъществява този проект. В близките седмици Warner Bros и CBS Films, които ще разработват, продуцират и финансират лентата съвместно, ще проведат разговори с различни сценаристи и режисьори, както и със самия Кинг, и ще вземат решение дали да адаптират романа в един филм или в няколко части.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com