Ден след официалното обявяване на номинациите за Оскар 2011г. букмейкърите не закъсняха с изчисленията и излъчването на техни фаворити. Според един от най-големите световни букмейкъри , изявен фаворит за спечелване на статуетката в категория „Най-добър филм” е „Социалната мрежа” на Дейвид Финчър. Историята за живота на създателя на Facebook, Марк Зукърбърг, последван от историческата драма „Речта на краля”.

Отново между тези два филма се очаква да се разрази и битката в категория „Най-добра мъжка роля”. Там най-добри коефициенти получават Колин Фърт и Джеси Айзенбърг.

При дамите, високи очаквания за награда има към бременната Натали Портман за ролята и на параноична балерина в психо-трилъра „Черен лебед”.

Филмът с наскоро станалия баща Хавиер Бардем „Красиво” води класацията при чуждоезичните продукции.

„Речта на краля” е номиниран в залаганията на цели 5 категории, но според специалистите по залози, „Социалната мрежа” има по-големи шансове да отнесе най-много Оскари тази година и затова получава три най-добри коефициента в категориите срещу два за своя най-голям конкурент.

Кои ще са победителите ще разберем на 27 февруари, когато на бляскава церемония в Лос Анджелис Филмовата академия на САЩ ще връчи най-престижните статуетки в киното.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook