Едно от най-големите имена в киното – режисьорът Джеймс Камерън (James Cameron) остро разкритикува настоящата политика на Холивуд да създава филми, чиято единствена цел е финансовата печалба. Според автора на хитове като „Титаник“ (Titanic) и „Аватар“ (Avatar), в момента седмото изкуство се е комерсиализирало до степен, в която вече никой не цени истински стойностните филми.

„Холивуд е изпаднал в тотална криза на сюжета. Давам ви пример с играта Battleship, която се опитват да превърнат в кино шедьовър. Създават се продължения на различни поредици, без въобще да се опитат да ги превърнат в утвърдена марка на пазара.

Такива са Хари Потър, Спайдърмен, но за съжаление подобни заглавия са направо единици в последно време. Дори и няма място за сравнение с продукция като Battleship. Подобен род филми са абсолютен позор за кино индустрията“, коментира Джеймс Камерън.

Заглавието, за което режисьорът говори, е екранизация на популярната едноименна игра, като ще е в жанра приключенски екшън и ще включва въздушни и земни битки между хора и извънземни. В ролите са звезди като Александър Скаарсгард (Alexander Skarsgard) и Тейлър Кич (Taylor Kitsch), а изненадата е дебютът на поп иконата Риана (Rihanna) в киното.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com