След края на 18-месечното си световно турне през лятото на 2011 година, Bon Jovi ще преустановят всякаква активна дейност „поне за две години“, заяви барабанистът на бандата Тико Торес (Tico Torres).

Турнето стартира през февруари 2010 г. под името Circle Tour и в края на годината бе обявено за най-доходоносната концертна серия в света с приходи от $146.5 млн. В началото на 2011 г. обиколката бе подновена под името Bon Jovi Live, в подкрепа на шестата компилация с хитове на бандата и до края на април ще се провежда на територията на Северна Америка, след което ще се пренесе на Стария континент за 24 дати, последната от които е 31 юли в Лисабон.

Според китариста на Bon Jovi – Ричи Самбора, планираната пауза в дейността на групата съвсем няма да е толкова продължителна и ще се отнася до концертните й изяви. По думите на Самбора, времето, в което Bon Jovi няма да свирят на живо, ще бъде инвестирано в писането и записването на нови парчета, след което музикантите ще са готови да се „върнат на стадионите“.

Междувременно фронтменът на бандата, Джон Бон Джоуви, ще реализира поредната си филмова роля в предстоящата лента на Гари Маршал – New Year’s Eve и има планове да запише нов самостоятелен албум.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com