Популярната британска група Blue ще представлява страната си на музикалния конкурс „Евровизия“, който предстои да се проведе в Германия, съобщи BBC.

Blue са момчешка формация от четирима души, създадена през 2001 година. През 2002 година групата оглави британските чартове с кавъра си на класическия хит на Елтън Джон „Sorry seems to be the hardest word“, като авторът на песента участваше като пети изпълнител на песента. От 2005 г. участниците в групата се заеха със соло проекти, но през 2009-а се събраха отново. За цялата си досегашна история музикантите от Blue са продали около 9 милиона свои записа.

Трима от четиримата изпълнители така или иначе са свързани с „Евровизия“ – някои са помагали на участници от британска страна в конкурса, други са били автори на музика и текстове към песни претенденти за него, един от групата е бил член на журито за подбора на британските конкуренти.

„За пръв път в историята Обединеното кралство изпраща на европейския песенен конкурс известна и успешна на международната сцена група и ние призоваваме цялата страна да поддържа Blue, се казва в съобщението на британската радиоразпръсквателна корпорация.

Знае се, че музикантите ще изпълнят на конкурса в средата на май в Дюселдорф песента „I Can“. В скоро време те ще участват и в снимките на филм за подготовката си за участие в „Евровизия“, който през април ще бъде излъчен по BBC One, който ще предава пряко и финала на конкурса.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: vsekiden.com