Само преди няколко дни Акага се върнаха от Грьонинген, Холандия, където представиха България на Eurosonic 2011. Всяка година на музикалния фестивал се събират десетки изпълнители и групи от цяла Европа. За участие в събитието тази година, Акага се класираха след като спечелиха конкурса на БНР „Златна пролет“, със съвместната си песен с Братя Мангасарян „Спомена за руската зима“.

За репертоара си за Eurosonic 2011, Акага бяха подбрали най-големите си хитове – „Jazz is a Theacher”, “Get A Funky”, “Cuba Libre”, “Вали“, „Има-нема“ и други. В шоуто се включи и техния близък приятел Mellow Mac. Холандският MC е добре познат на феновете на групата с участието си в два от големите им концерти през последните години – „Акага и приятели“ в Зала 1 на НДК през 2008 г. и „Ретро концерт“ в Зала България през 2010 г.

„Акага направиха страхотно шоу. Публиката толкова ги хареса, че в един момент се качи при тях на сцената и се получи невероятен джем сешън.“ сподели Хелия Чавдарова, продуцент на програма Хоризонт, която присъстваше на фестивала.

В момента Акага работят по следващия си проект, който ще бъде готов съвсем скоро.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook