Музика, която те кара да танцуваш и модерно градско звучене – градусът на адреналина в българския поп определено се покачва с появата на Dokle&Greesh. Първото Urban/Hot AC дуо идва с дебютен сингъл в духа на най-модерните явления в съвременната музика и обещава още много от същото!

Urban/Hot AC е стилът, съчетаващ най-доброто от здравия рок, танцувалния поп, мелодичното R’n’B, пиперливия хип-хоп и сърцатия соул, опаковани в хитов, запомнящ се коктейл, с пикантни секси подправки, който се консумира предимно в градска среда.
Red Hot Chili Peppers, Amy Winehouse, P!nk и Black Eyed Peas са само част от имената-емблеми на градската музика за възрастни, включваща и хитови световни звезди, като Avril Lavigne, Pussycat Dolls, Rihanna и Lady Gaga.

За разлика от препродуцираните си колеги обаче, Dokle&Greesh са изцяло автори, продуценти и текстописци на песните си: „Каквото и да правим, за нас най-важно е да сме себе си, защото по този начин песните, които правим, са създадени за нас и ние за тях“ – споделят двамата. Те са отдавна на българската сцена – Dokle дълго работи с група Кокомания, с които има заснет и видеоклип, а Greesh е вокал на популярните в началото на десетилетието групи Портокал („Кадифено канапе“) и Матакка.

Първата им обща песен Pour Out Love описва агресивно страстно привличане, което е толкова силно и завладяващо, че здраво разбърква разсъдъка на влюбените. Вероятно подобно любовно електричество не е чуждо на самите Dokle и Greesh, които започват своята гореща връзка преди около 2 години, след което се женят на две поредни нестандартни церемонии, изпълнени с музика и шумотевици. Именно в клуба, където е сватбеното им парти, припламва идеята дуетът в живота да прерасне в дует и на сцената.

Следва година, през която Dokle и Greesh заминават в търсене на творчески идеи в New York, ражда им се прекрасно вдъхновение – дъщеря им Клеа и създават десетки демо варианти на песни, сред които избират точно Pour Out Love за свой първи сингъл.

Песента вече има заснет и клип с подобаваща “опасна” стилистика, чиято премиера ще бъде на първия концерт на дуета. Той ще включва участие на много гост музиканти и ще се състои на 21 декември.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook