След приключването на Великолепната шесторка 2 Мисис България Вселена 2010 Паолина Петракиева връчи на водещата на Ани Салич неразпечатана прозрачна кутия със събраните от нея средства.

Ето какво разказа Мисис България за инициативата си:

Идеята на супермаркет Елемаг-гурме беше, в оставащите дни до финала на предаването, да се включим със средства, събрани от нас и нашите клиенти. Поставихме в задкасовата зона стъклена кутия, която е напълно затворена и облепена с надписа: „Елемаг-гурме и нашите клиенти подпомагат каузата на Великолепната шесторка 2 – Семейство за всяко дете! Благодарим Ви за подкрепата!!!“
В продължение на една седмица това не даде резултат! Затова, застанах в залата на магазина с кутията и започнах да обяснявам на всеки клиент към какво го моля да стане съпричастен – някои казваха, че пращат смс-и, други, че не харесват предаването и не искат да помагат точно за такава кауза (без да са изслушали дори за какво става въпрос), а трети просто помогнаха с усмивка! Така, от една страна, разбрах колко е трудно в днешно време да убедиш човека срещу теб, че от неговата помощ има смисъл, да отвориш сърцето му и той да се почувства значим, и от друга – оцених стойността на всяка пусната стотинка, носеща надежда! Избрахме този подход, да помогнем за каузата, защото има много хора, които биха помогнали с по-голяма сума от тази чрез смс-ите, но по-малка от такава, че да бъде преведена по банков път – просто един среден вариант, за всеки който прояви желание. Вярно е, че времето, в което се организирах да събирам средствата лично, беше малко – няколко дни, по няколко часа, но се радвам на ефекта, който постигнах. Това е призванието на всяка една от нас, носителките на титлата Мисис България.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook