Деси Тенекеджиева е първата българска звезда, застанала официално зад каузата и идеите на Youth for Human Rights International (YHRI) („Младежи в подкрепа на човешките права) Това е голяма интернационална неправителствена организация, основана през 2001 г. от д-р Мария Шатълуърт, чиято основна цел е да запознае младежите с Правата на човека и да вдъхнови младите хора да бъдат застъпници за толерантност и мир. „Младежи в подкрепа на човешките права” се разви в последните години като глобално движение, включващо стотици групи млади хора по целия свят . Световноизвестните звезди Том Круз и Джон Траволта от години подкрепят мисията и целите на организацията.

На 10 декември, по случай Деня на Човешките Права, Марк и Моник Де Турк- представители на Youth for Human Rights International (YHRI) , организираха пресконференция в град Пловдив, която имаше за цел да представи новия безплатен образователен пакет за ПРАВАТА НА ЧОВЕКА пред българските институции и медиите. Специален гост на събитието беше актрисата и певица Деси Тенекеджиева, която беше поканена да стане посланик на добра воля и лице на организацията за България и Европа, дни след като представи с голям успех първия си официално издаден албум “Crazy Butterfly”.

Г-н Maрк Де Турк цитира думите на Лафайет Рон Хъбард, световноизвестен автор, хуманист и философ: «Човешките права трябва да бъдат превърнати във факт, а не в идеалистична мечта!»
Деси Тенекеджиева сподели: „За мен, като артист и като човек на изкуството достойнството, респекта и зачитането на човешките права на личността са изключително важни. Ние често забравяме, че съществуват, още по-малко пък вникваме в смисъла на тези думи. Това е и причината официално да подкрепя и да застана зад идеята и мисията на тази интернационална организация. Има смисъл децата и младите хора в България да знаят какви са техните права и когато те са нарушени да знаят как и къде да потърсят помощ от правозащитните организации, като Хелзинския комитет например. В образователния пакет силно впечатление правят тридесетте филмчета, които илюстрират по прекрасен начин всяко едно от човешките права.Те са правени от млади хора за млади хора и може би това е една от причините посланията им да са толкова ясни и силни. Понеже наближават празници, смятам, че тези безплатни образователни пакети, биха били чудесен подарък, който би помогнал за изграждането на личността на всеки млад човек”.
На края на пресконференцията Г-жа Моник де Турк-де Клерк символично подари образователните пакети на Фондация „Помогни на нуждаещите се” в лицето на г-н Георги Найденов.
Някои от основните спомоществователи на „Youth for Human Rights International” са: «Приятелите на Обединените Нации» ; Департамент по Правата на човека към Международната църква на Сциентологията и добре познатите филмови звезди, които са нейни последователи-; Американския Фонд на UNICEF в Ню Йорк,САЩ и други.

Безплатният образователен пакет за Правата на Човека може да бъде намерен на следния интернет адрес: http://www.youthforhumanrights.org/educators/education-package-details.html
Повече информация за „Youth for Human Rights International” („Младежи в подкрепа на човешките права”) можете да откриете на следния интернет адрес: http://www.youthforhumanrights.org
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook