Неотдавна Pink Floyd са били на крачка от поредния си реюниън, но са се отказали от идеята, тъй като събитието, на което са били поканени, не се е покривало с представите им за достойна благотворителна кауза, заради която биха се завърнали на сцената.

Барабанистът на легендарната група – Ник Мейсън (Nick Mason), разкри, че Pink Floyd са получили предложение да се реформират за събитие в дома на Джемима Кан – богатата наследница на Лейди Анабел и Джеймс Голдсмит и бивша съпруга на пакистанския професионален играч на крикет Имран Кхан.

Ник Мейсън, Роджър Уотърс и Дейв Гилмор обаче, са преценили, че поводът не си заслужава целия шум, който би се вдигнал около един реюниън на Pink Floyd.

Мейсън декларира готовността на тримата живи членове на групата да се съберат за наистина значима кауза, подобна на Live 8 през 2005 г., когато Pink Floyd се събраха за последен път в оригиналния си състав, включително с кийбордиста Рий Райт, починал три години по-късно.

Това лято Уотърс и Гилмор направиха заедно кратък пърформънс на благотворително събитие в Оксфорд пред около 200 души, организирано от Hoping Foundation.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com