Изпълнителката на музикална компания „Пайнер студио” – Валя направи първи стъпки в киното с участие в игралния филм с работно заглавие „Островът”. Певицата е получила ролята без предварителен кастинг, тъй като режисьорът на филма – Камен Калев сам забелязал артистичността на певицата от нейните видеоклипове през годините.

По желание на продуцентите ролята на Валя ще бъде запазена до появяването на филма по кината.

„Приятно се изненадах, когато един ден ми позвъниха по телефона от екипа и отправиха предложение към мен за участие във филма „Островът”. Ролята ми не е голяма, но аз съм на олимпийския принцип – важно е участието”.- споделя певицата и допълва: ”Благодарна съм на Камен Калев, че е забелязал моя образ и ме покани да участвам в лентата. Снимките протекоха в изключително приятна и вълнуваща атмосфера за мен”.

За снимачен терен екипът е избрал София, Бургас и на остров Света Анастасия (бивш Болшевик). Филмът е със съвременна тематика, разказващ за една обикновена любов. Заради вътрешните трансформации на главния герой тя обаче претърпява огромно развитие. Двете главни роли са поверени на чужденци добре познати в световния шоубизнес – френският топ модел и актриса Летисия Каста и датският актьор Туре Линдхарт, известен от заглавия като „Ангели и демони“ и „Сред дивата природа“ на Шон Пен.

Очаква се филмът да е готов през май 2011 година, тогава и почитателите на Валя ще могат да я видят в новото й амплоа. Певицата признава, че участието й във лентата е ново предизвикателство за нея и с нетърпение очаква премиерата на филма. Режисьорът пък от своя страна не крие желанието си „Островът“ да влезе в конкурсната програма на следващото издание на фестивала в Кан.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook