Изненади и още по-големи предизвикателства ви очакват на финала на Fusion DJ Rally – първото състезание, което провокира българските диджеи да смесват български фолклор със съвременен звук!

На 7 октомври ще премерят сили не четирима, а петима финалиста!

Те впечатлиха журито и публиката на двата полуфинала с оригиналните си сетове, в които интегрираха, интерпретираха и ремиксираха магическия български фолклор, в комбинация с модерни електронни стилове. Дъб, дъбстеп, транс, дръм енд бейс, хаус, минимал, техно и експериментален звук се смесиха с космическите гласове на певиците от формация Кипри и песните, които те записаха специално за Fusion DJ Rally!

Изборът на финалистите беше толкова труден, че членовете на журито настояха вместо четирима, финалистите да станат петима.

Така се класираха: Soundforia, Vinid, Krivak, Charoday и Brokoli!

За тях организаторите са подготвили още по-големи предизвикателства по пътя към първото място!
В последния кръг на състезанието петимата финалиста ще трябва да включат в сетовете си освен 3 от акапелите на Кипри, и две инструментални композиции на групите Балкански коне и Оратница. Всеки от сетовете трябва да бъде с изцяло авторска продукция, с дължина 30 минути.

Жури отново ще бъдат: диджеят и продуцент Cooh, певицата трето поколение от Шоплука Илияна Найденова, Веселка Тончева – доктор етномузиколог от БАН, главният редактор на DJ Mag България – Симеон Василев и Fusion Embassy. Този път обаче глас ще има и публиката, която ще може да подкрепи най-добрия сет на вечерта!

Кога се ражда булгарбийтът? Когато бабите срещнат грамофона! Затова състезанието ще бъде открито от великолепния гост вокал в няколко от ремиксираните песни – народната певица Санка Мишева! Гостите в клуба ще чуят на живо и самите Кипри, които ще изпълнят парчетата, които по-късно финалистите ще ремиксират.

Освен състезателите, на финала ще има още много гости и изненадващи колаборации между диджеи и музиканти от всички стилове, за да превърнем мястото и вечерта в царство на фюжъна.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook