Валя направи видео към песента „Въглен във вода”, с която тя спечели първа награда на фестивала „Охрид фест” през 2009 година. Клипът беше готов още преди година, но умишлено не бе пуснато поради трагедията със сънародниците ни в Охрид.

„Снимките ги направихме няколко дни преди самия инцидент и ден след моята сватба. В първоначалния вид на клипът имаше кадри от трагичния кораб „Илинден”, но с екипа решихме да премахнем тези моменти и той претърпя монтаж впоследствие. Остана само кадър, в който на заден план се вижда фаталният кораб” – споделя Валя.

На въпрос, защо не е пуснала още миналата година видеото на „Въглен във вода”, певицата отговаря така: „Защото не съм меркантилна! Да, имах възможност да го пусна още тогава, тъй като бяхме готови, но се съобразих със скръбта на хората, защото човешкото в мен е много по-силно и сама прецених, че клипът ще бъде излъчен, когато се навърши една година от трагедията в памет на загиналите във водите на Охридското езеро”.

Валя „Въглен във вода”

Зрителите ще могат да видят специално послание в края на видеоклипа, а режисьор на лентата е македонецът Гурко, който засне и песента „Судбо моя”.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook