Камен Воденичаров се завръща в БНТ, но не за да прави ново „Ку-ку“, а като водещ на предаването „В неделя с…“, гласи прясната мълва в медийните среди.

Досегашният титуляр и водещ на неделното предаване Димитър Цонев остава в Националната телевизия, но само като продуцент на неколкочасовото предаване.

Според запознати шоуто на Димитър Цонев остава в програмата на държавната медия, но с нов статут и с нов водещ. С такова становище се очаква да излезе току-що сформираният управителен съвет на медията по предложение на програмната директорка Севда Шишманова. Идеята е „В неделя с…” да влезе в новата програмна схема като копродукция между една от фирмите на самия Цонев „Доменика про” и държавната телевизия.

Пред „Монитор” неофициално от „Сан Стефано“ 29 потвърдиха за рокадата в шоуто на Митко Цонев. Официалното становище от „Връзки с обществеността” на Националната телевизия обаче бе доста кратко и лаконично: „Все още няма такова решение на управителния съвет на БНТ за промяна на предаването „В неделя с…“.

Припомняме, че „В неделя с…“ си спечели множество критици вътре и вън от „Сан Стефано” 29 заради привилегированите бюджети, с които разполагаше в качеството си на вътрешна продукция, протежирана от бившето ръководство. В началото на втория мандат на Уляна Пръмова на „В неделя с…” бяха отпуснати повече от 100 хил. лв. за едно издание, докато в края на мандата единична хонорарна ведомост стигна до сумата от 20 000 лв.

През близо трите години на излъчването на „В неделя с…” от зала 2 на НДК данъкоплатците са олекнали с няколко милиона лева за наеми и технически услуги.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: hotnews.bg