Рок група Иерихон ще представи официално втория си диск „Стъпка през” на 23 септември 2010 г. на сцената на елитен столичен клуб. Албумът включва 7 нови парчета, изцяло записани и продуцирани от Младен Базолев.

След успешно представяне на дебютния албум „Нов ден” и втора награда от конкурса RockOnly!, музикантите ще изсвирят парчетата от двата албума, между които “Awake”, “Smile”, “Step trough”, както и познатите на публиката „Има ли ден”, „Сега” и “Final kiss”.

Мартина Балджиева (цигулка и вокали) споделя: „Във втория албум тематиката на текстовете е насочена към личността за разлика от първия диск, където сме засегнали по-глобални социални проблеми. Струва ни се, че и новите песни ще са достъпни за хората и в музикално отношение. Не сме изневерили на стремежа си към разнообразни и богати аранжименти – все пак песните са част от по-голяма композиция, която се надяваме да реализираме в бъдеще – мюзикъл или рок опера.“

По време на мини-турне, което започна в началото на лятото, Иерихон представи авторските си песни из цялата страна. Групата гостува във Варна, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Хасково и създаде много нови приятели и фенове на творчеството си. Рок-почитатели се срещнаха с Иерихон и на най-мащабния (международен) мото-фест в България – в местността Света гора край Велико Търново.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook