Отворено писмо

до министъра по Усвояване на Еврофондовете

г-н Томислав Дончев,

и до българските медии,

от лицензиантите на конкурса MISS SPA „Ер Ди Партнерс” ЕООД

Уважаеми министър Дончев,

Уважаеми представители на българските медии,

Във връзка с изненадващата за нас новина, че г-ца Цветелина Савова, нарекла се Мис СПА Туризъм, е поискала съдействие от министерството по усвояване на Еврофондовете и съответно сОбсидиране (запазихме нейните виждания за граматика от писмото й), искаме да заявим, че като собственици на марката „Miss Spa” /с патентен номер: 00072188/ сме възмутени, че името ни се ползва от хора, които не са печелили титли на наши конкурси.

Освен това в България досега не е патентована марка на конкурс Мис Спа Туризъм, за каквато претендира въпросната г-ца.

Беше отделено доста внимание на това събитие, което меко казано е необяснимо за нас. Надяваме се, с цел съхраняването на доброто име на нашата марка, да се отдели необходимото внимание и на нашето писмо, което цели да се разграничим от действията на това лице.

Тъй като през последната година и половина инвестираме средства с цел създаване на добро име на нашия конкурс и игнорирането на всякакви връзки и асоциации с други организатори на конкурси у нас (по обясними причини), искаме ясно да заявим, че ще търсим по съдебен ред обезщетения за погазване на името и авторитета на Мис СПА.

Неотдавна община Велинград си позволи да организира конкурс Мис Спа Велинград без наше съгласие, след което нашите адвокати заведоха дело срещу общината.

Предстои организиране на престижен конкурс Мис СПА България 2010, който ще популяризира не само прословутата българска хубост, но и природните ни богатства, каквито са стотиците минерални извора в родината ни. За популяризирането и организирането на това важно за нас събитие сме се доверили на ПР-мениджърите на ВИП Комюникейшън ООД Патриция Кирилова и Нина Никол.

Целта ни е да направим Балкански, както и Европейски конкурс Мис СПА, с който да рекламираме и извън границите ни невероятните възможности на България като СПА-дестинация.

За тази цел „Ер Ди Партнерс” ЕООД инвестира средства и в запазването на марката в цял свят. Това е първият български конкурс, който ще може да бъде отстъпван с право на организиране в цял свят, каквито са конкурсите като Мис Свят, Мис Вселена и т.н.

Смятаме, че това е една благородна и патриотична идея, в която инвестираме собствени средства и за която не сме искали държавно „сОбсидиране”, въпреки националното значение и важност на този конкурс.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook