Звездата на Diapason Records представя рецитал на „Пирин фолк 2010“ с най-големите и новите си хитове

„Рени неслучайно е наричана най-успялата българка на Балканите не само заради присъствието си в топ 10 на най-тиражираните преди години сръбски турбо фолк звезди, но и заради обичта си към цялата публика на Балканите и професионалната си работа“. Това е мнението на музикалните експерти, професионалното жури и организаторите на Международния фестивал „Пирин фолк 2010“ – Сандански. Изказването стана по повод представянето на петте рецитала, включени в предстоящото 18-то издание на форума.

Рени ще пее в гала вечерта на фестивала, като ще представи 10-минутен микс от своите най-големи хитове на български и сръбски език. В микса са включени и последните две български песни издадени с Diapason Records – „Магия“ и „Към теб летя“. Миксът е дело на аранжора Ефтим Чакъров.

Това ще бъде вторият самостоятелен рецитал на Рени на сцената на международния фестивал, а първият се състоя през 2003 година. Най-големия си успех на сцената на „Пирин фолк“ изпълнителката постигна през 2006, когато спечели с песента си „Моя Българийо“ цели три награди – Наградата на публиката, Наградата на Община Сандански и Втора награда за авторска песен на професионалното жури.

Тази година Рени ще се представи на сцената на „Пирин фолк 2010“ със своя нов балет и хореографията на Силвия Мартинова. Атрактивната певица ще заложи на строго елегантна и артистична визия. Рециталът ще бъде предаван директно по БНТ 1, БНТ Сат, както и по Македонската радио телевизия и два гръцки сателитни канали.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: erogance.eu