Популярната телевизионна звезда Хю Лори (Hugh Laurie), далеч по-познат като любимия на милиони зрители доктор Хаус, е най-високоплатеният актьор на малкия екран в САЩ при драматичните сериали.

Според изследване на списание TV Guide, британският актьор получава за всяка серия от хитовата сага „скромната“ сума от 400 хиляди долара.

Простата аритметика показва, че само за последния сезон Лори се е замогнал с близо девет милиона долара, отделно всеки може да сметне колко е получил за участието си в общо 132 епизода до момента.

На второ място в подреждането се нареждат далеч не толкова известните у нас Маришка Харгитей и Кристофър Мелани от сериала „Закон и ред“, които се сдобиват с 395 хиляди на серия. Челната тройка завършва актьорът Дейвид Карузо, отново за ролята си в типична крими поредица – „На местопрестъплението: Маями“ с 375 хиляди.

Сред другите скъпоплатени имена в бранша са още Кийфър Съдърланд за участието си в хитовия „24“, Стивън Фрай за „Фрай и Лори“ и др.

Любопитно е обаче, че според традициите в САЩ звездите в комедийния жанр са по-заплатени от колегите си в останалите. Така например Чарли Шийн (Charlie Sheen) оставя далеч зад себе си Лори, като според новия си договор ще взима за всеки един епизод от „Двама мъже и половина“ …1, 2 млн. долара.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com