Един от най-популярните филми в историята на българското кино – „Оркестър без име“, търси своето дългоочаквано продължение.

Продуцентът на проекта Димитър Бакалов не крие, че се надява да намери нужните средства за реализацията му – независимо дали става дума за финансова помощ от страна на инвеститори или просто от почитателите на легендарната комедия.

Звездите от култовото заглавие от 1981 година вече също са потвърдили участието си – Филип Трифонов, Павел Поппандов, Георги Мамалев, Велко Кънев, Катерина Евро и Мария Каварджикова са на линия, като ще бъдат подпомагани и от редица лица от младото поколение в родното кино и театър. Очаква се сред тях да е дори синът на Катето Евро – Александър Кадиев.

Колкото до оригинала, той едва ли има нужда от особено представяне – дело на режисьора Людмил Кирков и по сценария на Станислав Стратиев, „Оркестър без име“ още при появата си през 1982 г. печели Наградата на СБФД за режисура (и за музика на Борис Карадимчев), през 1983 г. е отличен и с Първа награда за пълнометражна лента на Международния фестивал на хумора и сатирата.

Най-важна обаче остава оценката на публиката, а тя е безспорна – филмът успява да си извоюва през годините статута на една от най-обичаните комедии у нас.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com