Първите Балкански Музикални Награди се проведоха при проливен дъжд и ураганен вятър. Той бе организиран от телевизия БАЛКАНИКА и Столична община.

Желко Йоксимович от Сърбия грабна голямата награда „Песен на Балканите за 2009-та“ с песента „Любави“.

Наградата за „Най-добър клип“ за 2009 отиде при Анна Виси от Гърция, а в категорията „Най-добър дует/група“ – „Акчент“ от Румъния.

За „Най-добра певица“ бе избрана живеещата в Белгия туркиня Хадисе, а с приза за „Най-добър певец“ се сдоби отново сърбинът Желко Йоксимович.

Водещи на церемонията бяха Камен Воденичаров и Даниела Янков-Арнаудов. Силният вятър на няколко пъти си направи шега с леката лятна рокличка на водещата Даниела като я вдигна заголвайки бедрата й и повдигайки емоциите на публиката.

По време на изпълнението на Желко Йоксимович технически гаф или пренебрежително отношение към зрители или организатори се видя, че той пее на плейбек. Mокрите зрители на площада видяха гръцката звезда Сакис Рувас само на видео, а Цеца Величкович така и не се появи, въпреки че широко бе промотирано участието й. Според сайта razkritia.com имало огромна вероятност срещу нея да бъде извършено покушение и това е вероятната причина да не дойде за концерта. За сметка на това пък гръцката мегазвезда Ана Виси и Дейв Стюарт от Юритмикс изпълниха душите на останалите фенове на жълтите павета до края на концерта въпреки дъжда.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: erogance.eu