Алисия, Тони Стораро, Аксиния и Графа грабнаха статуетките за певци на 2009 година в поп и поп фолка на третите годишни музикални награди на Фен ТВ. Галя и Емануела пък получиха признанието за хит на 2009 г., съответно с песните „3 минути до шоу” и „Късам ти нервите”.

В една от най-важните категории, тази за дебют, без конкуренция бяха Маги Джанаварова и Дилън. Силната година на Маги й донесе още две статуетки – за албум и за хит на дует/група за „Светът е мой” с Миро. В същата категория в попфолка съвсем заслужено признанието отиде при Емануела и Крум и техния дует „Нищо не знаеш”. Това е песента, която се задържа най-дълго на първо място в различните музикални класации.

Радостина Паньова и Володя Стоянов станаха отличниците във фолклора, а Румяна Попова спечели наградите за песен и албум.

Церемонията се състоя под купола на цирк Балкански, като зрителите видяха наживо над 20 от звездите на популярната българска музика. Водещата, лейтенант Албена Михова, залови в акция „Паламуд” най-актуалните имена в трите български жанра и ги представи на сцената пред ентусиазираната публика. На церемонията бяха направени впечатляващи премиери на песни, които със сигурност ще се борят за първите места на наградите на Фен ТВ през следващата година.

Нели Рангелова и Радостина Паньова поднесоха интресен етно проект – „Сто години правила”, който предизвика аплодисменти с нестандартно звучене и оригинално представяне на сцената. Заявка за хит през следващите месеци направи и Азис с песента „Боли”, като звездата се представи отново с атрактивна визия по време на изпълнението. Софи Маринова и Устата също изпяха премиерно дуета си „Любов ли бе”. Овациите на публиката приеха и новия тандем – Ивена и Теньо Гогов, които представиха динамичното парче „Трима музиканти”. По време на изпълнението им влезе в обръщение и нова банкнота с техния лик.

Най-прогресиращият изпълнител в попфолка Крум отново блесна, този път с нестандартна пиратска хореография към хита си „Да свършим”. На сцената до него бе тандемът от ВИП денс Симона Пейчева и станалият баща за шести път преди броени дни – Алфредо Торес.

Зрителите в цирк Балкански аплодираха и ремикса на „Оставяш следи” на Графа, парчето, което влезе и в европейските класации.

Дебютантките Дебора и Кристияна пък предложиха на зрителите каубойско шоу, в което преплетоха духа на запада и съвремена еротика. С нестандартна визия и ново парче се представи и Ерик. Изпълнителят бе пременен в дрехи на култовия дизайнер Алекзандър Макуин, а прическата му бе характерна за раста обществото.

Финалът бе за Тони Стораро, който направи 15-минутен микс с най-големите си хитове и изправи на крака публиката, които дадоха своята оценка – отличен 6!

Ето и всички наградени:

Зрителски хит – „Уникат”, Тони Стораро
За принос към балканската музика през 2009 г. – Лепа Брена

ПОП-ФОЛК

1. Дебют 2009 – Дилън
2. Албум 2009 – „Тони Стораро 2009”, Тони Стораро
„Мой късмет”, Теодора
3. Най-прогресиращ изпълнител 2009- Крум
4. Видеоклип 2009 – „Адреналин”, Теодора, реж. Ненчо Касъмов
5. Хит на дует/група 2009 – „Нищо не знаеш”, Крум и Емануела
6. Хит 2009 – Късам ти нервите, Емануела
7. Изпълнител 2009 – Тони Стораро
8. Изпълнителка 2009 – Алисия

ФОЛКЛОР

1. Албум 2009 – „Песни като старо злато” – Румяна Попова
2. Песен 2009 – „Йовано, Йованке” – Румяна Попова
3. Изпълнител 2009 – Володя Стоянов
4. Изпълнителка 2009 – Радостина Паньова

Българска поп музика

1. Дебют 2009 – Маги Джанаварова
2. Албум 2009 – „Първа стъпка”, Маги Джанаварова
3. Най-прогресиращ изпълнител 2009 – Аксиния
4. Видеоклип 2009 – “Crazy”, Мариана Попова, реж. Калоян Начев
5. Хит на дует/група 2009 – „Светът е мой”, Маги Джанаварова и Миро
6. Хит 2009 – „3 минути до шоу”, Галя
7. Изпълнител 2009 – Графа
8. Изпълнителка 2009 – Аксиния

СВЕТОВНА МУЗИКА

1. Хит 2009 – Love, Inna
2. Изпълнител 2009 – Pitbull
3. Изпълнителка 2009 – Inna
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: erogance.eu