Предстоящата церемония по връчването на най-ценните музикални отличия „Грами 2010“ ще отдаде почит на Майкъл Джексън (Michael Jackson) по безпрецедентен начин.

По време на бляскавото шоу, на 31 януари в Лос Анджелис, ще бъде излъчен уникален 3D клип към класиката на Майкъл Джексън от 1995 г. – Earth Song.

Видеото бе заснето специално за турнето на звездата This Is It, което трябваше да състои през юли 2009-а година в лондонската зала O2 Arena.

В хода на клипа, на живо в залата ще пеят Ъшър, Селин Дион, Кари Ъндърууд, Дженифър Хъдсън и Смоуки Робинсън. За първи път в своята 52-годишна история Наградите „Грами“ ще включват излъчването на 3D продукция, съобщиха организаторите.

Самият клип представя редица природни картини, видяни през погледа на малко момиченце, което заспива унесено от тяхната красота. След като се събужда, детето става свидетел на ужасяващото унищожение на Земята.

Част от 3D видеото бе показано за първи път в документалния филм This Is It на режисьора Кени Ортега (Kenny Ortega). Пълната версия на лентата обаче ще бъде излъчена именно на предстоящите „Грами 2010“.

За пълноценното изживяване на 3D ефекта на Earth Song, присъстващите в Staples Center ще използват специални за целта очила, докато милионите телевизионни зрители по целия свят няма да могат да се насладят пълноценно на клипа.

Любопитно е, че организаторите на Наградите „Грами 2010“ бяха отправили покана към Майкъл Джексън да участва чрез телемост в церемонията, предлагайки му различни варианти за колаборации с други музикални звезди. Кралят на попа обаче отклони накрая всички тези предложения.

На 31 януари, Майкъл Джексън ще получи посмъртно наградата „Грами“ за „Цялостно творчество“.
Източник: avtora.com