Причината – той заминава да снима филм в джунглите на Южна Америка, заради който ще отсъства повече от половин година.

Делян започва работа с групата едва на 16 години, по време на концерт в младежкия дом в София през есента на 1997 година. Опитите му да съчетава кино ангажиментите с музиката обаче се оказват все по-неуспешни.

След като дълго време учи операторско майсторство в НАТФИЗ, в последните две години той снима в даден град, вечерта пътува за друг, за да свири на концерт, а веднага след това отново се завръща към снимките.

През есента на 2009 година „Епизод” концертират без прекъсване октомври, ноември и декември, като на половината концерти той не може да присъства заради ангажименти в киното. В крайна сметка логично се стига до решението, което удовлетворява и двете страни.

„Най-много съжалявам, че няма да завърша работата си по рок-операта Аспарух, по която работим вече 3 години.Записах пет от общо планираните дванадесет песни и се надявах, че до пролетта на 2010 година ще завършим тази продукция, но ето, че няма как да стане…”, разкрива Делян.

Прощалният концерт, с който „Епизод“ се сбогуват с него е на 15 януари 2010-та година в новия храм на рока – Angel Heart в София.
Източник: avtora.com