Рап звездата Джей Зи (Jay-Z) и не по-малко популярната му съпруга – гласовитата Бийонсе (Beyonce), за пореден път оглавиха класацията за най-богата двойка от света на шоубизнеса.

Според списание Forbes, Джей Зи и Бийонсе са заработили общо 122 милиона долара, в периода юни 2008 година – юни 2009 година.

Освен от продажба на сингли и албуми, двойката е успяла да натрупа внушителната сума, благодарение на рекламните си кампании за брандове като Budweiser, American Express и др.

На второ място в класацията на Forbes за най-богата двойка от света на шоубизнеса за 2009 година, са Харисън Форд (Harrison Ford) и Калиста Флокхарт (Calista Flockhart). Двамата са прибавили към банковите си сметки общо 69 милиона долара, като 65 от тях са от проходите на лентата Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

Холивудските секссимволи Анджелина Джоли (Angelina Jolie) и Брад Пит (Brad Pitt) заемат третата позиция в чарта със своите 55 милиона долара, благодарение преди всичко на филмовите хитове Wanted и The Curious Case of Benjamin Button.

Челната петица в подреждането се заформя от Уил Смит и Джейда Пинкет Смит (48 млн.), и Дейвид и Виктория Бекъм (46 млн.).
Източник: avtora.com