Тандемът Чали – Благоев е добре познат както на българската, така и на гръцката публика. Двамата имаха запомнящо се участие тази година на русенския BlueZZ Fest. Олег бе гост – солист на Блус Джазтета на Венци Благоев, в който, освен български музиканти, участва и китаристът Джон С. Маршъл /Великобритания/. Олег Чали и китаристът Жил Рен свириха и на един от редовните джаз концерти в Първо студио на БНР, на които Благоев е и водещ.

Прекрачването на границите – това е начинът за развиване и популяризиране на джаза, обяснява Венци. Защото джазът е преди всичко жива музика, музика, която обогатява, а и се обогатява чрез живия контакт, чрез смесването – и на стилове, и на школи, и на етнотеми. С удоволствие работя с Олег. И двамата искаме да оборим представата, че на Балканите се свири и слуша само чалга. И всеки път когато свирим пред пълни с млади хора зали и клубове, знам, че усилията ни не са напразни. На предишното издание на проекта в Солун се изявиха и още двама български музиканти – Марина Господинова /вокал/ и Димитър Димитров /ударни/.

Олег Чали е един от най-изявените джаз пианисти в Гърция. Сътрудничи с много местни и чужди музиканти, създава и свои собствени състави като Thessaloniki Rhythm Section, Oleg Chaly Trio/Quartet/Quintet, Hammond Organ Trio, и в най-новия блус проект HIT THE ROAD!

Тромпетистът Венцислав Благоев е един от най-популярните български джазмени. Работи с такива именити музиканти като Ранди Брекър, Милчо Левиев,  Любомир Денев, Антони Дончев, Аирто Морейра, Глен Ферис, Атила Ласло. Съвсем наскоро заедно с американската джаз дива Джанис Харингтън изнесе невероятен джаз и госпъл коледен концерт в Националния дворец на културата.