Италианската певица Алесия Д’андреа, която преди известно време посети България като част от промо обиколката на новия си сингъл, хареса страната ни и сподели, че със сигурност ще се завърне в нея.

По време на пребиваването и у нас тя спомена също, че е очарована от българските музиканти и смята да направи проект с наш изпълнител. Тогава италианската звезда предпочете да не разкрива подробности по повод съвместния проект. С днешна дата продуцентите и от “Renilin Music Label” с помощта на “Stars Records” разработиха идеята и ето, че “Tonight” е вече факт. Алесия записа песента с един от най-добрите гласове на съвременната българска музика – Любо. Екипът на Алесия се спира на Любо след щателен мониторинг над цялата българска музика. “Любо притежава най – топлия и зареждащ глас, който съм чувала и за мен е уникално преживяване да работя с него” – споделя Алесия.

“Tonight” е в характерния за Алесия поп-рок стил, на който и Любо заложи след старта на соловата си кариера.

Песента е по музика и текст на Алесия Д’андреа, а студииният запис е реализиран в студиото на “Renilin Music Label” в Италия. Изпълнителите заснеха и видео клип към съвместния си проект. Режисьор на лентата е Васил Стефанов. Негово бе и интересното решение да избере двореца “Враня” за декор. Видеото ще се завърти в българския и италианския ефир в средата на януари. Голям плюс е и факта, че един от най-добрите ни гласове ще напусне пределите на страната и ще покаже на света, че българската музика не отстъпва по нищо на световната.