Броени дни след като бе премиерата на песента по ТВ Планета, тя се превърна в истински хит. Видеоклипа носи специално послание у себе си, което акцентира главно войната по родните пътища. Именно това предизвика широк обществен отзвук.

Записът на видеото е реализиран със съдействието на Българската асоциация на застрахованите и пострадали при катастрофи, съобщава slusham.com.

Органите на КАТ също проявиха интерес към проекта и поканиха Яница да се включи в Европейския ден за пътна безопасност. На 13 октомври Яница ще представи своя последен видеоклип „Изгубени души“ на пресконференция в БТА, информират от „Планета“.

Проявата е организирана от КАТ и Българската асоциация на застрахованите и пострадали при катастрофи. Идеята за подобна песен и видеоклип Яница има от близо година. Тогава при пътен инцидент загиват двама нейни приятели.

Изпълнителката на „Пайнер“ решава, че трябва да направи нещо, за да спре войната на пътя и заедно с композитора Огнян Тодоров и поетесата Лиляна Димова създават песента. Режисьор на видеоклипа е Людмил Иларионов – Люси.

„Животът на поп-фолк изпълнителите е живот на колела, споделя певицата. – Всеки ден пътуваме и всеки ден се сблъскваме с толкова неразумни и безразсъдни шофьори. Ако караме по-спокойно, ако спазваме правилата на движение, ако преди да пием алкохол се замислим, какво може да ни се случи на пътя, едва ли ще има и толкова много жертви по пътищата на България…“.

Видеото на песента „Изгубени души“ вече се излъчва по телевизия „Планета“ и е обект на оживени дискусии сред младите хора в интернет форумите. „Само за 2 дни, след като направих премиера на клипа, прочетох над 100 различни мнения за сюжета и идеята на видеото, споделя Яница. – Радвам се, че почти всички хора, които са коментирали видеоклипа, мислят като мен и ме подкрепят за инициативата…“

През есента звездата на телевизия „Планета“ ще зарадва почитателите на модерния фолк и с още няколко нови песни. Яница вече записа „Нахално, скандално“, а в проект са още две нови композиции и един дует с румънско участие.
Източник: paparak.bg