Няма как да бъде описано с думи, че да можете да си представите дори един миг от това невероятно шоу. Всеки който не успя да го посети трябва искрено да съжалява. Светлина, образи, митология – просто една истинска скандинавска приказка разказа на родните фенове великата Таря Турумен, на концерта си в София.

Снежната кралица от Финландия пренесе българската публика в свят, който само скандинавските магьосници могат да сътворят. На събитието, организирано от „София Мюзик ентърпрайсиз“ публиката се докосна до готиката, интелигентния хевиметъл и митичното, което Таря разказа на феновете си. Над 2 000 души екзалтирано чакаха идола си, разпънали знамена и плакати, заредени с емоции.

„Това е невероятно преживяване, нямам думи да опиша емоциите, които ми давате. Обещавам да дойда пак“, бяха развълнуваните думи на певицата към нейните вдъхновени фенове. Всички сме чели скандинавска митология, за Один, Тор и другите върховни старонордически богове, но тази вечер в София легендата бе сътворена по начин, по който само скандинавците могат. Таря се сдобива със световна известност покрай симфо-пауър метъл бандата Nightwish, чиято вокалистка е в продължение на близо десетилетие. Тя е първата, наложила комбинацията между оперно пеене и метъл-музициране, оказвайки огромно влияние в това отношение върху цяла плеяда талантливи певици като Симоне Саймънс от Epica, Магдалена Лий от Tears Of Magdalena и др. От 2005 г. насам Таря Турунен стартира солова кариера, като до момента е издала два LP албума и един EP, припомня БГНЕС.
Източник: paparak.bg