Преди броени дни се състоя откриването на нова зала, наречена “Сцена Академия”. Амбициозният проект стартита с концерт с участието на Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Румен Тосков, Христо Йоцов, Боби Йоцов и младежка филхармония “София”. Вечерта продължи с приятен коктейл в изцяло реновираните фоайе и зала на музикално училище “Любомир Пипков”. Създатели на мащабният проект са Хилда Казасян, Наско Янкулов, Боби Йоцов и Нено Димов.
“Сцена Академия” е широкообхватен, дългосрочен и иновативен проект в областта на културата, чиято основна цел е да развива високостойностни образци и модели в музикалното, танцовото, изобразителното и други видове изкуства.

Основния стремеж на “Сцена Академия” е да акумулира творческа и креативна енергия на различни съмишленици за съграждане на едно ново общество, в което автори, изпълнители и аудитория да изповядват непреходните ценности в изкуство.

Част от първия етап на проекта включваше инвестиции в акустиката, техническо оборудване и естетизацията на концертната зала на Национално музикално училище – „Любомир Пипков”.
Сега, вече ревитализирана, с изцяло променена визия базата разполага с модерни технически и програмни възможности, адекватни на актуалните критерии в световните практики за провеждането на концерти, промоции, фестивали, конкурси, прояви и събития от най-различно естество.

В новото културно средище публиката ще има удоволствието да види и чуе някои от най-добрите български и чуждестранни изпълнители в сферата на класическата и джаз музика. Идеята на организаторите е в залата да се провеждат от 3 до 5 концерта месечно, като програмата ще включва изключително интересни и разнообразни проекти.
На 6-ти октомври любителите на джаз музиката ще имат удоволствието да чуят “Jazz Ex Tempore Project”. Един международен проект, в които взимат участие Елвис Станич (Хърватска) – китара, Андреа Викари (Великобритания) – пиано, Рико Де Йеер (Холандия) – бас и Христо Йоцов (България) – барабани. Концерта ще се състои в зала “Сцена Академия” на ул.”Оборище” 17 с начален час 19:30 часа.