„Дрогата бе на път да ме съсипе“ – това шокиращо разкритие идва от иконата на испанското кино Педро Алмодовар (Pedro Almodovar). Най-популярният режисьор на Иберийския полуостров в последните 20 години разголи душата си пред аржентинското списание Clarin Magazine.

„Да, в миналото си позволявах да взимам наркотици. Кокаинът обаче е твърде опасен – той блокира мисълта ти, а това е нещо немислимо за един творец. Освен това, аз просто исках да живея“, призна Алмодовар.

В интервюто той засегна и темата за предпочитаните от него актьори и филмите му като цяло, много от които се превръщат в хитове веднага след появата си на голям екран.

„Винаги съм предпочитал да работя с имена, притежаващи вродено чувство за хумор, инстинкт и собствена интуиция. Не страдам от предразсъдъци и не ме вълнува кой с какво реноме е“.

„Колкото до мен – не смятам, че съм най-добрият режисьор в света, но определено ме вълнува мнението на критиците, въпреки че не го показвам“, добави Алмодовар.

Според него, последният му филм – „Broken Embraces“, в който участва една от любимките му – Пенелопе Круз (Penelope Cruz), е „изключително емоционален и въздействащ“, като е вдъхновен най-вече от любовта му към „мрачната страна на киното“.
Източник: avtora.com