След продължителен кастинг, Нова телевизия и продуцентите от Old School избраха Витомир Саръиванов за водещ на новото шоу в ефира на медията, „Цената на истината“.

Водещият ще поеме ролята на защитник и съветник на изправилите се пред полиграфа съзтезатели. Задачата му ще бъде да помага на участниците в хода на играта и в преодоляването на препятствията.

Витомир Саръиванов е продуцирал „Сделка или не“ и „Стани богат“, и е бил главен редактор на „Хванати в изневяра“, „Животът на другите“ и Music Idol 3. През 2007 г. пък бе водещ на реалити шоуто „Островът на изкушението“.

В шоуто „Цената на истината“ ще бъдат задавани 21 лични въпроси на хора, които преди това са преминали през тест с детектор на лъжата (полиграф).

Ако играчът отговори честно, преминава към следващия въпрос като за всяка поредица от въпроси, на които отговоря искрено, ще печели съответна сума. В случай, че участникът отговори на всичките 21 въпроса честно според полиграфа, то той печели голямата награда от 200 000 лева.

Оригиналното име на „Цената на истината“ е „The Moment of Truth“, като в момента предаването се излъчва в над 23 страни по целия свят.
Източник: avtora.com