Класното животно с холандски произход има висок потенциал

Катя Дунева тренира с нов кон от почти един месец. Класното животно носи името Cat Walk (Котешка походка) и е с холандски произход. Последните две години е трениран в Турция, но в резултат на буйния му нрав и системно проявяване на непокорство последният му собственик се отказва от него.

В момента Дунева работи усилено да разкрие перфектните му качества и висок потенциал. До този момент тя няма проблеми с него и тренировките вървят гладко.

Конят е със завидни мерки – височината на гърба му е 1,80 м., а галопният мах повече от 5 метра и с лекота преодолява препятствия с височина за Олимпиада (1,50 – 1.60 м.). Темпераментът му предполага галантна езда и толерантност към изключително силното и класно животно, при което подчинението със силови методи е немислимо. Катя ще залага на вътрешното желание на коня да изпълнява перфектно елементите по време на състезание, а именно да прескача гъвкаво и чисто големи препятствия, както и на фактът, че елитните коне скачат по-прецизно като пазят краката си от нараняване.

Катя Дунева с голям ентусиазъм се сработва с новата си половинка, тъй като на терена трябва да са тандем и се надява да дадат добри резултати на предстоящия през уикенда турнир “Свети Георги”.
Източник: donbalon.eu