Популярната българска актриса Ана Пападопулу се изявява в главната роля в новия игрален филм „Мисия Лондон“, на режисьора Димитър Митовски.

Според сценария, героинята на Пападопулу – Катя, е студентка, която живее в българското посолство в Лондон и учи в британски колеж. Изненадващо обаче се оказва, че младата жена се подвизава като… стриптийзьорка в нощен бар и успява да припечели доста добри пари в свободните си вечери.

Филмът на Димитър Митовски – „Мисия Лондон“, е ексцентрична комедия, базирана на едноименната книга на Алек Попов. Основното действие на филма се развива в българското посолство в Лондон.

Снимките на лентата стартираха на 6-ти юли 2009 г. в английската столица и ще продължат 8 седмици. В Лондон бяха заснети и няколко сцени с участието на попфолк звездата Андреа, която има краткотрайна поява в продукцията, влизайки в ролята на руска наемна убийца.

Сред останалите епизодични роли в лентата са тези на Силвия Драгоева от Big Brother 2, тв водещата Ива Екимова, родния двойник на Елвис Пресли – Цецо Елвиса и др. Главните роли в „Мисия Лондон“ са поверени на Юлиян Вергов, Любо Нейков, както и на холивудските актьори Алан Форд и Томас Арана.

Филмът ще бъде завършен до пролетта на 2010 г., а официално ще бъде представен за първи път на кинофестивала в Берлин, след което ще се завърти и по българските екрани.
Източник: avtora.com