Hard Music and Sounds United приветства всички фенове на дръм енд бейс звука с деветото поредно издание на Летен дръм енд бейс фестивал на открито, който и тази година ще се проведе в близост до с. Кътина, София, от 3 до 5 юли. Участие ще вземат разнообразни интернационални гости от Сърбия, Холадния, Канада, Гърция, Великобритания и Германия. На сцена ще бъдат представени над 30 изпълнения като сред имената на артистите се отличават тези на световноизвестните изпълнители Audio, Taxman, Break, и MC Det от Англия, Capital J от Канада, Dean Rodell от Германия, Trasher от Холандия и COOH от България. И тази година музиката ще свири без прекъсване от петък следобед в продължение на 40 часа.

За разлика от други години през 2009-а фокусът на фестивала ще бъде предимно в посока дръм енд бейс и производните му стилове. Специфичната програма и нестандартния формат на летния фестивал го превръщат в единственото по рода си събитие в Източна Европа. Не случайно той се възприема като традиционно място за среща както на български, така и на фенове от региона. И тази година организаторите са предвидили разположена в непосредствена близост до сцената охранявана къмпинг зона с денонощен бар и медицинско обслужване. Освен първокласната музикална програма, Летният фестивал на открито предлага и допълнителни развлечения на място, като необичайни решения за охлаждане в летните жеги, разнообразни пърформанси, чайшоп, джаги, playstation3, хек и др. За всички къмпингуващи ще бъдат предоставени и безплатни дърва за огрев.

HMSU приветства желанието на всички млади таланти, които биха желали да представят своята музикална селекция на сцена. За целта е обявено състезание за миксове, което се провежда през сайта HMSU.org. Най-добрият ще бъде избран с гласуване и ще намери място в топ часовете на музикалната програма. Заявки за участие се приемат до 15 юни, а гласуването е достъпно само за регистрирани потребители на сайта. Либералната ценова политика на фестивала е изключителна, както и до сега. В момента билети за трите вечери могат да бъдат закупени за 25 лв., а на място за – 30лв. Билет само за втората вечер е на цена от 25 лв.
Източник: ДНЕС ПЛЮС