Звездата от хитовата поредица за „Indiana Jones“ Харисън Форд (Harrison Ford) оглави годишната класация на списание „Forbes“ за най-печелившите имена в света на киното.

През изминалата 2008 година той е спечелил колосалната сума от 65 милиона долара – постижение, оказало се непосилно за нито един от колегите му.

Още по-любопитното е, че за този период 66-годишният актьор се е снимал в само един филм – четвъртото продължение на сагата за най-прочутия археолог в Холивуд „Indiana Jones and the Kingdom of Crystal Skull“.

Лентата обаче се оказа поредната „златна кокошка“ за триото Форд-Лукас-Спилбърг и досега е спечелила повече от 500 милиона долара в боксофиса.

До известна степен тя се счита и за възраждаща в кариерата му – от 2000-та до 2008 г. той се бе снимал в едва четири филма, но след успеха подписа договор за участие в още два – „Crossing Over“ и „Crowley“, а през 2010-та трябва да се появи и в комедията „Morning Glory“.

Иначе в класацията на Forbes, той е следван от комикът Адам Сандлър със заработени 55 млн. долара за изминалата година и Уил Смит с 45, който завършва челната тройка.
Източник: avtora.com