Музикантите от Gravity Co. ще свирят на 10-тото юбилейно издание на музикалния фестивал в Сърбия – EXIT. Групата ще изнесе концерт на 10 юли, на втората по големина сцена за жива музика – Fusion stage.

„Gravity Co. ще свирят в най-хубавото време – от 22:00 до 23:00 часа, като на концерта се очаква публика от около 10 хиляди души“, каза за Avtora.com продуцентът на групата Георги Станев.

По време на сета си музикантите, които ще дебютират на сцената на сръбския фестивал, ще изпълнят както чисто нови песни, така и някои от най-популярните си стари парчета.

„Това е изключително голям успех за българска група. EXIT е много сериозен фестивал, да свириш на тази сцена е едно ниво нагоре и със сигурност не можеш да попаднеш случайно там“, каза още Станев.

По думите му, Gravity Co. са получили официална покана за участие от организаторите на EXIT, а подробностите около самия концерт са били уточнени чрез преговори.

Георги Станев разкри, че на групата й предстоят и други участия на престижни музикални фестивали, но подробностите около тях предстои да бъдат оповестени.

Юбилейното 10-то издание на фестивала EXIT ще се проведе между 9 и 12 юли 2009 г. в Нови Сад. Сред групите и изпълнители, който ще вземат участие, са Korn, Moby, Lily Allen, The Prodigy, Madness, Kraftwerk, Arctic Monkeys, DJ Marky и Dynamite MC, Patti Smith, както и представители на електронната музика като Carl Cox, Dubfire, Green Velvet, John Digweed и Sasha.
Източник: avtora.com