Телевизионният водещ Део е победителят в третия сезон на VIP Brother. Той е съквартирантът, успял да събере най-много пари за благотворителните каузи на шоуто – чрез телефонни обаждания, sms-и и лични дарения. След рекорден десетчасов лайф, в сметката на VIP Brother бяха събрани 1 635 315 лева. Това е общата сума, за която допринесоха всички участници в благотворителния сезон на предаването. Тя ще бъде разпределена по равно между осемте инициативи на VIP Brother.

68,2% от зрителите на Нова телевизия подкрепиха Део по време на финала на шоуто. Като победител в благотворителното му издание той получи единствено статуетка, изработена от Вежди Рашидов. На второ място с 31,8% остана олимпийската шампионка Мария Гроздева. На излизане от Къщата тя призна, че пази само хубави спомени от нея. „За мен беше удоволствие да прекарам два месеца в Къщата, защото покрай почивката свършихме нещо много важно и много значимо“, отбеляза спортистката. Победителят във VIP Brother пък за пореден път призова всички да бъдат добри.

Део: Някои хора през живота си ги виждаме само за 15 секунди и нищо не ни пречи да се държим добре с тях. Някои хора ги виждаме само за два месеца и нищо не ни пречи да се държим добре и с тях. Нищо не ни пречи постоянно да се държим добре един с друг, защото това е пътят. Да сме добри! Ние го знаем, че това е пътят, обаче е много трудно да го изминем.

Осем са каузите, за които съквартирантите събираха пари в продължение на два месеца в благотворителното издание на VIP Brother. Сред тях имаше такива за талантливи момичета и момчета от домове за изоставени деца, за създаване на спортни школи към такива домове, за доизграждане на Медицински център за деца с увреждания в София, за купуване на модерни кувьози, за борба с вирусния хепатит. Събраната сума от 1 635 315 лева ще бъде разделена по равно между инициативите. И въпреки, че официално VIP Brother приключи, от Нова телевизия са решили два пъти в седмицата да правят благотворителни концерти, на които отново да се събират пари за хубави каузи. Това ще се случва всеки четвъртък и петък в продължение на един месец.

Колкото до самия финал на VIP Brother, екипът на шоуто и водещият Ники Кънчев поставиха истински рекорд в родната телевизия. Живото предаване, по време на което се взе решение кой да спечели формата, продължи 10 часа. Началото беше още в 15.00 часа следобед, а краят – два часа след полунощ. Единствената пауза (между 19.00-20.00 ч.) беше направена заради централната емисия „Календар“. В големия финал се включиха звезди като Лили Иванова, Валя Балканска, Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Елица и Стунджи, БТР, Дичо, Миро, Камелия, Глория.
Източник: dariknews.bg