Най-добрият изпълнител за 2008 г., според наградите на телевизия Планета – Миро, записа нов ремикс на хитовата си песен „Губя контрол, когато“. Актуалната версия е дело на диджей Lion.

DJ Lion, който е свирил на една сцена с имена като Tiesto, Paul Van Dyk и Carl Cox, е автор на музиката и към английския вариант на парчето.

С втория ремикс на „Губя контрол, когато“, Миро поставя началото на цяла серия от нови ремикси на оригиналните тракове от дебютния му албум „Омиротворен“.

Именно тези версии ще представи изпълнителят, по време на предстоящото си национално турне „Омиротворен“ 2009. Обиколката ще премине под купола на цирк Балкански, като за една нощ, манежът ще се превърне в клуб с мултимедийно шоу и специална хореография.

Турнето на Миро стартира на 13 май в София и приключва в Пловдив на 12 октомври, като ще обиколи общо 13 града в България.

Междувременно стана ясно, че изпълнителят е номиниран в 4 категории за 8-мите Годишни Музикални Награди на БГ Радио. Миро ще се бори за отличия за БГ изпълнител, БГ албум за „Омиротворен“, БГ песен за „Губя контрол, когато“ и БГ видеоклип за лентата към „Губя контрол, когато“, на режисьора Николай Нанков.
Източник: avtora.com