Реалити шоуто „Страх“ ще продължи да се излъчва в същия часови пояс както досега – между 19.00 и 23.00 часа, но с предупреждение „препоръчителен родителски контрол“. Това стана ясно след срещата между продуцента на предаването Магърдич Халваджиян и представители на Съвета за електронни медии.

Срещата бе по повод смъртта на 13-годишно момче от Козлодуй, което според близките му, е загинало при опит за пресъздаване на изпитание от „Страх“.

„Доволен съм от решението на СЕМ, защото в него никъде не се посочва, че „Страх“ нарушава закона. Това е последното предаване, което би предизвикало някакво насилие, по-скоро е екстремен вариант на играта „Бързи, смели, сръчни“, каза за Аvtora.com Магърдич Халваджиян.

„Самата сигнализация бе нужна по-скоро заради факта, че едно дете под 12 години бе се повлияло от всяко едно шоу по телевизията и затова е препоръчително да има родителски контрол“, допълни продуцентът.

Той бе категоричен и, че случаят е излишно преекспониран от медиите.

„СЕМ е длъжен да се намеси винаги, когато има някаква обществена реакция, но сега по-скоро се получи едно медийно шоу. За разлика отпреди години, когато са се излъчвали епизоди от шоу програмите на световната кеч федерация, сега не е имало никакъв родителски натиск. Ще дам пример и с чуждите издания на „Страх“ – дори в демократични страни като САЩ и Великобритания те винаги са се излъчвали от 8 часа вечерта. След като там не е имало подобни проблеми, смея да твърдя, че и този тук бе изкуствено създаден“.

Останалите 10 епизода на „Страх“ ще бъдат излъчени по Нова Телевизия веднага след края на VIP Brother 3. Според Халваджиян, техният рейтинг ще е значително по-сериозен от този досега.

„Според мен рейтингът ще бъде по-висок. Досега бяхме в часова зона, в която се борехме с Music Idol – предаване, чиято аудитория е значително по-широка и отворена от нашата. Гледа се както от деца, така и от баби, докато при нас това няма как да се случи. В крайна сметка обаче мисля, че следващите серии ще бъдат доста по-гледаеми“, завърши Халваджиян.
Източник: avtora.com